For første gang - siden indførsel af registreringsafgift - nedsættes afgiften.

Lang tids spekulation er udløst... Nu nedsættes registreringsafgiften, fra 20. november 2015 på personbiler og motorcykler. Det nuværende afgiftsniveau sænkes fra 180 pct. til 150 pct.

BICA Leasing vurdere at leasingbiler nu bliver endnu mere efterspurgte efter nedsættelsen af registreringsafgiften fra 180 til 150 pct.

Nu har politikerne nemlig vist vejen og taget det første skridt, og hvornår kommer så den næste nedsættelse af afgiften?

Den nuværende usikkerhed gøre det endnu mere attraktivt at benytte flexleasing til den næste bil Bilkøberne vil ganske naturligt spørge sig selv om, hvornår bilafgifterne næste gang sættes ned.

Nedsættelsen af registreringsafgiften på biler fra mellemklassen er en længe ventet nyhed, og vi ser frem til, at de nuværende positive vinde for leasing af biler vil forstærkes.

Afgiftsnedsættelsen gør også de nye leasingbiler billigere, men det betyder jo også, at bilkøbere der har købt en bil med fuld afgift, pludselig vil opleve at bilen - over natten - er faldet dramatisk i værdi. Derfor må bilkøbere der fastholder den gamle ejerform, gå en fremtid med en betydelig usikkerhed i møde. Priserne på biler med fuld afgift vil givetvis falde yderligere, som følge af den nuværende usikkerhed og det kan være svært at rumme i en privatøkonomi.

Hvornår får vi så den næste nedsættelse? Er det overhovedet rentabelt for det Danske samfund - som helhed at have verdens højeste registeringsafgift?

I den nuværende situation bliver billeasing pludseligt ekstra fordelagtigt, det er nu det sikre valg, fordi bilkøberne ikke skal bekymre sig om, hvad registreringsafgiften er ved udløb af leasingaftalen.
— Stephen Berg, direktør BICA Leasing A/S

Afgiftsnedsættelsen slår især igennem blandt biler fra mellemklassen og opefter. Det er primært i dette mellemklasse segment og op efter at BICA Leasings mange kunder vælger bil. Det vil fortrinsvist sige for biler fra omkring 175.000 kr. Det skyldes det såkaldte afgiftsknæk. I 2016 vil knækket være 82.800 kr. Det betyder, at der skal betales 105 pct. i registreringsafgift op til de 82.800 kr. og nu "kun" 150 pct. for værdien over de 82.800 kr. Det vil repræsentere en betydelige besparelse fra de tidligere 180 pct. af værdien over de 82.800 kr.

Derfor er det nu også forventeligt at vi vil opleve, at flere vælger en større bil, uanset om den købes eller leases. Bilejerne kan nu gå en "klasse" op, fordi den bliver billigere. Samtidig vil firmabilister, der typisk har et fast beløb til rådighed per måned, måske kunne få en mere sikker bil, fordi beskatningsgrundlaget tilsvarende også falder.