Billeasing hittede i 2015

Salget af nye biler når stadig nye højder, alene i december måned kom der 3 % flere nye biler på gaden – sammenlignet med november måned. Dermed fortsætter den positive tendens på bilmarkedet. Specielt den positive udvikling i billeasing, har gjort 2015 til det bedste år nogensinde for bilbranchen.

Det totale salg af nye biler i 2015 landede på 206.800 styk. Det er en stigning på 10 pct., i forhold til rekordåret 2014. De private købte 5 pct. flere biler i 2015 og erhvervslivet købte 17 pct. flere nye køretøjer. De positive tendenser for bilsalget har været jævnt fordelt henover hele året, og således fortsatte tendensen også i december måned. Hvor der blev indregistreret over 18.000 nye biler.

Billeasing har bidt sig fast hos danskerne

Alene i december måned blev der indregistreret 9.300 nye personbiler til leasing. Det er en stigning på 24 pct. målt i forhold til året forinden. Billeasing udgjorde således 50 pct. af alle nye biler i december. Fremgangen for billeasing skyldes såvel en lang række nye og attraktive leasingtilbud fra bilproducenterne, men også FDMs blåstempling af privatleasing har medvirket til at flere og flere får øjnene op for billeasing når der skal vælges en bil.

Billeasing er attraktivt for forbrugerne! Besparelsen opnås ved periodevis betaling af registreringsafgiften, forsikring af bilen uden registreringsafgift og en samlet budgetsikkerhed med lavere omkostninger end ved kontant køb.
— Stephen Berg, direktør BICA Leasing A/S

De private husholdningers samlede bilkøb var i 2015 på 123.000 biler, heraf var de 31.000 leasingbiler. Det var igen en markant stigning i antallet af leasingbiler sammenlignet med 2015.

Flexleasing

Billeasing har længe været virksomhederne foretrukne finansieringsform, og det var ikke anderledes i 2015. Hvor billeasing udgjorde 79 pct. af alle nye indregistrerende biler til virksomhederne.  En af de helt store fordele ved billeasing er de lave omkostninger ved at udskifte bilen hvert tredje år, og deri finder man også årsagen til at billeasing så længe har været den foretrukne købs metode hos landets virksomheder.

Åbenlyse fordele kører billeasing i stilling til endnu et rekord år

Billeasing er allerede blevet et kæmpe hit i udlandet, i flere af vores nabolande er op i mod 85 pct. af alle nye biler indregistreret til leasing. Tendens med en markant andel af de nye biler indregistreret til billeasing, ses allerede hos virksomhederne. Hvor 79 pct. af alle nye biler var indregistreret til billeasing. De private er også ved at få øjnene op for det fordelagtige ved billeasing, på trods af bilparkens høje gennemsnitsalder, stiger antallet af nye biler indregistreret til privatleasing år efter år.

Det er en selvforstærkende tendens, forbrugerne der benytter billeasing, oplever at de åbenlyse fordele, overskygger fordelen ved selv at eje bilen. Den totale budgetsikkerhed, og de økonomiske fordele ved billeasing gør at leasingkontrakter der udløber oftest erstattes af en ny leasingperiode.

En stadig større andel af forbrugerne oplever at billeasing ganske enkelt er den mest effektive driftsform, uanset om køretøjet pris er kr. 100.000 eller kr. 450.000.

Salg personbiler 2015

Attraktiv økonomi giver medvind til privatleasing

De seneste års vækst i nye biler indregistreret til privatleasing, skyldes de åbenlyse fordele ved at lade leasingvirksomheden overtage ejerskabet af bilen. Leasingvirksomhederne har mulighed for at forsikre bilens værdi uden registreringsafgiften. For leasingselskabet kan vælge at registreringsafgiften, kun skal betales for leasingperioden. Derved spares mange penge på forsikring, både som følge af den lavere værdi bilen forsikres til, men også på grund af stordriftsfordele over for forsikringsselskaberne.

Som leasingtager, får man også fordel af at leasingvirksomheden ofte som storkunde ved bilproducenterne, indkøber leasingbilen til en meget attraktiv pris. Det begrænser værditabet når bilen skal videresælges, og dermed kan leasingselskabet garantere en fast leasingpris uden risiko for en stor efterregning når bilen skal udskiftes.